Arleth

Åbent:
Fredag-søndag 10-17 og efter aftale.

Mellem jul og påske kun efter aftale
-

Opdateret: 29/07 2019

Nuværende udstilling

Kære Venner af galleriet.


Jeg er i år blevet inviteret til at vise en særudstilling af smykkekunst på efterårets mest markante kunstudstilling: Lys over Lolland, som foregår på Saxkjøbing Sukkerfabrik i perioden 16-25/8 2019. Det bliver første gang, jeg udstiller separat.

"Michael Arleth´s smykkeunivers er stærkt påvirket af naturen og mødet med mennesker. Med det afsæt har han formået at skabe en både poetisk og personlig stil. Det er organiske smykker i sølv, guld og ædle stene. Specielt til denne udstilling har Michael Arleth skabt en serie smykker ved navn Eternity, inspireret af japansk papirkunst og indisk filosofi." Uddrag af kunstkataloget.

Mange har spurgt, hvem der udfører hvad på vores guldsmedeværksted, og vi har aldrig ønsket at splitte os op, fordi vi støtter og opmuntrer hinandens udtryk på uvurderlig vis og arbejder videre med hinandens designs. Derfor har det været en stor udfordring at skille os ad, og uden Anette var jeg aldrig kommet hertil.

smykke

 

Hovedattraktionen på udstillingen bliver i år 17 store gobeliner udført på det verdenskendte franske værksted Manufacture des Gobelins, der for første gang vises samlet og udenfor Frankrig. På fabrikken har de bl.a. produceret Dronning Margrethes Gobeliner, som var en gave til dronningen ved hendes 50-års fødselsdag. Det er altså en helt unik mulighed og en historisk begivenhed, publikum kan være vidne til i august.

Til dem der ikke kender Lys over Lolland kan fortælles, at udstillingerne rummer værker af en lang række af de bedste lokale  kunstnere samt inviterede danske og internationale gæstekunstnere. Desuden foregår der en række events, koncerter, danseforestillinger, middage og meget andet.
Jeg vil særligt fremhæve: En aften bag om Kunsten d. 18/8 kl. 20.00, hvor jeg vil fortælle om smykkeudstillingen ved en "artist talk". Samme aften fortæller direktør for Mobilier National Marie-Helène Bersani om gobelinerne (med tolk), og Steen Koerner og Joakim Hjejle taler og danser om papirklip og hiphop.

Der er fri entré til ferniseringen på Lys over Lolland d. 16/8, de øvrige dage koster entréen 60kr, som betales ved indgangen. Billet til særarrangementer og events bookes på: www.billetten.dk under Lys over Lolland.


Program over udstillingerne og invitation til ferniseringen kan downloades her og her.


Hjertelig hilsen
Michael Arleth

Galleri Arleth holder åbent som normalt i udstillingsperioden på Lys over Lolland
Ring eller skriv en mail, hvis I vil besøge galleriet udenfor åbningstid. Vi skal nok åbne for jer!