Arleth

Åbent:
Fredag-søndag kl. 10-17 og efter aftale
-

Opdateret: 14/11 2020
Østkysten

Oplev området

Pomlenakke traktørsted. 2km fra galleriet ligger den berømte restaurant med udsigt over Østersøen.
https://pomlenakke.dk/

OM House. Bed and breakfast til charmerende priser på den gamle avlsgård Bellingegaard fra 1850. Wellness, terapi, yoga og events.
https://omhouse.dk/

Landsbyen Hesnæs. Fiskerleje og marina berømt for sine huse genopført efter stormfloden i november 1872. Væggene er beklædt med strå, der beskytter mod havgusen. God badestrand.

Corselitze. Ryttergods med nyklassicistisk hovedbygning opført 1775-77. Corselitze er et vendisk navn, som stammer fra middelalderen. Godset, som opførtes af generalmajor J. F. Classen, ejes i dag af en fond, og jordene drives økologisk. Parken er åben for besøgende. På godset ligger et skovbrugsmuseum.
https://corselitze.dk/
https://skovbrugsmagasinet.dk/

Skovene på NØ Falster langs Østersøen tilhører Corselitze. Kystnaturen er enestående. En vandretur i formiddagssol langs kysten er uforglemmelig. Valdemarsegen, Danmarks største træ, står i skovbrynet 50m syd for parkeringspladsen tæt ved Grønsundsvej 215.

Halskov Vænge. Den lille statsskov overfor galleriet er berømt for sine 78 fortidsminder. Her findes også Falsters største sten, Spejderstenen, og et lille museum. Skoven får lov at ligge uberørt, og er åben for besøgende.
https://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/vores-natur/halskov-vaenge/

Aastrup Kirke. Middelalderkirke fra 1100årene, kalket i enkedronning Sophie Amalies lyserøde farve. Rige kalkmalerier fra Brarupmesterens værksted.
https://www.aastrupsognfalster.dk/

Cykling i området er en god måde at opleve Falster. Galleriet ligger på Eurovelo rute 8 København-Berlin. Se turforslagene her:
https://cykelblomsten.dk/
https://falster-rundt.dk

Danmarks største vikingeborg. Den ligger midt på Falster kun 10km fra Galleri Arleth.
https://www.tv2east.dk/guldborgsund/alt-du-skal-vide-om-vikingernes-borg-paa-falster

Det Sorte Geomuseum. Udstilling af fossiler, rav og mineraler. International klasse.
https://detsortegeomuseum.dk/

Krokodille Zoo har som de eneste terrarier med alle verdens krokodillearter, hvoraf flere endda yngler i fangenskab. Zoo er aktiv i bevarelsesarbejde over hele jorden gennem Crocodile Specialist Group.
https://www.krokodillezoo.dk/

Lammehave Økologi. Lille gårdbutik med kvalitetsfødevarer og eget mølleri.
http://www.lammehaveoekologi.dk

Skejten Fuglsang Kunstmuseum. Viser 200 års dansk kunst 1780-1980. Ved siden af ligger Fuglsang Herregård og Skejten, strandeng og overdrev med ældgamle egetræer. De står i dag fordi kvægpesten i 1740erne og 1760erne forhindrede at de unge træer blev græsset ned af kvæget.
https://www.fuglsangkunstmuseum.dk/