foldemenu
Myte og menneske

Porten til Verden

Skulpturgruppen blev den fysiske baggrund for et internordisk kulturudvekslingsarbejde med kunstnere fra Island, Færøerne, Danmark, Sverige og Ålandsøerne – og Estland og Italien! Det hele foregik i Fuglefjord sommeren 2004, samtidig med Varmekildestævnet.

Se filmklip om Myte og Menneske

Fiskestangen, den centrale figur i Porten til Verden, blev fremstillet i Stubbekøbing og sejlet hele vejen til Fuglefjord på dækket af et containerskib.

Fuglefjords Hornorkester havde 35års jubilæum, og blæste bl.a. Marmenla dansa - Havfolket danser, komponeret Af Emil Hess, midt på kajen i Fuglefjords marina. Det var en dialog for horn, mellem orkesteret på kajen og hornblæserne i stævnen af byens ottemannafar - færøjolle, som blev ført af byens bedste rorsmænd.

Mikkel Hess, Hessismore, komponerede lydbilledet Fuglafjørđur - af byens hverdagslyde og tonerne af Petur Martins gamle harmonium.

Teatret Cantabile2 i Vordingborg opførte mytologier om mødet mellem mennesket og væsnerne fra det iskolde færøske hav. Her ses performerne Henrik Levlin og Mari Mägi.

En stor skare mennesker fandt frem til Fuglefjord for at opleve det særprægede optrin og høre uropførelsen af Her livir Bygdin, kantate til Fuglefjord, skrevet af Alexandur Kristiansen og komponeret af Emil og Nikolaj Hess.

Scener fra Fuglefjords Gymnastikpigers forberedelser til optrinnet med sælkvinderne, der går på land og kaster deres hamme en gang om året for at danse.

Frits Johannesen, projektleder på Færøerne, dirigerer Fuglefjords Sangkor i Mentanahusiđ, Fuglefjords kulturhus.

De to komponister Emil Hess og John Højbye hilser anerkendende på hinanden.

Her livir Bygdin uropføres under ledelse af John Højbye. Den synges af Fuglafjarđar sangkór, Kór Langholtskirkju fra Island og Tritonus koret fra Danmark i forening – 120 sangere.

Tilfredse Listafolk: Michael Arleth, instruktør Nullo Facchini og Em Hess.

Michael Arleth, projektleder fra Danmark, hilser på lederen af Nordens Hus, der kom os til hjælp i nødens stund og skaffede mikrofoner.

Frits Johannesen lader sin rungende bas lyde for at opmuntre de mange sangere.

Det færøske brandvæsen havde en nøglerolle under afviklingen af Myte og Menneske.

Det tapre filmcrew, der udstod alle farer og lavede en spændende reportagefilm om projektet: May el-Toukhy og skuespiller Charlotte Munck.

Se filmklip om Myte og Menneske

 

Se videoen om Myte & Menneske. Et 7-9-13 projekt der foregik i Fuglefjord på Færøerne i 2004